top of page

Alles wat je moet weten voordat je aanboord gaat op een Gulet Cruise - Deel 3


Gulets zijn, vooral in tijden van Corona, een populaire en verantwoorde manier van vakantie vieren. Helaas weten niet veel mensen het verschil tussen Gulets en andere zeilboten. Om mensen de kans te geven meer over Gulets te leren, maken wij deze 5-delige serie over alles wat je moet weten voordat je aanboord gaat op een Gulet Cruise.


Deel 3 - Havens om te ontdekken

Op de meeste Gulet Cruises is het mogelijk om, als gast, de tour naar eigen hand te zetten en samen met de schipper te bepalen waar je heen vaart. Daarom is het mogelijk om veel verschillende havens te ontdekken! In dit deel van de serie zullen wij u met een aantal mooi steden en dorpen aan de Turkse en Griekse kust kennis laten maken!


Simi - Griekenland

Simi is een klein eiland voor de kust van Datça. Tegenwoordig is het eiland vooral bekend om zijn natuurlijke sponzen en de prachtige hoofdstad van het eiland, het gelijknamige Simi. Ondanks het feit dat er maar weinig accommodaties zijn voor toeristen, is het toerisme toch de belangrijkste inkomstenbron voor het eiland. Daarnaast is de visserij ook erg belangrijk voor de economische status.


Een leuk weetje over Simi is dat er nergens op het eiland een waterbron te vinden is. Daarom heeft ieder huishouden zijn eigen water-reservoir waarin het regenwater wordt opgespaard. Daarnaast wordt er elke week vers drinkwater geleverd door het nabijgelegen eiland Rhodos.


De stad, Simi kent 13 kerken en heel veel kapellen waarvan een aantal uit het tijdperk van het Byzantijnse rijk stamt. Ook de klokkentoren is een mooie bezienswaardigheid op het eiland.

Datça - Turkije

Datça stad is de grootste stad van het gelijknamige schiereiland. Vroeger was het erg lastig om Datça via land te bereiken. Nu is staat de stad bekend om zijn zeilboten en haven. Het gebied waarin Datça ligt, staat bekend om de '3 B's':

  • Bal, honing

  • Badem, amandelen

  • Balik, vis

De huizen in de stad zijn vooral gebouwd door de Grieken die hier leefden tot 1923. Door de stenen waaruit ze zijn gebouwd hebben ze een typisch Mediteraanse uitstraling.


Als je houdt van een rustige plek waarin je vollop kan genieten van de mooie omgeving, is Datça perfect voor jouw vakantie!


Marmaris - Turkije

Marmaris is een Turkse badplaast aan de Turkse Mediteraanse kust. Het toerisme is hier de belangrijkste inkomstenbron. Daarnaast is het een geweldige plek om te zeilen en duiken, door de twee grote en meerdere kleine havens die de stad rijk is.


Het gebied rond Marmaris kent een Mediterraans klimaat, wat betekent dat de zomers er heet en droog zijn, maar de winters mild en regenachtig. In Marmaris zijn een aantal grote waterparken gevestigd die perfect zijn om te bezoeken met kinderen. Ook kent Marmaris een groot Nationaal Park genaamd 'Günnücek'. Hier kan je geweldig mooie, onvervuilde stranden vinden. Ook is er een grote hoeveelheid aan verschillende vogels en andere dieren, zoals beren, vossen, eekhoorns en everzwijnen.


Eveneens heeft Marmaris een aantal typisch Turkse markten waar verschillende soorten kruiden en de mooiste handgemaakte stoffen te vinden zijn.


Bodrum - Turkije

Bodrum is onder andere bekend door het produceren van Gulets. Toch heeft de stad nog veel meer te bieden! Om te beginnen heeft Bodrum een geweldig nachtleven, waar veel jongeren heen gaan om weken achter elkaar te feesten. Ook heeft Bodrum zijn rustige kant met de typische windmolens en het Griekse theater.


Daarnaast is de stad voor een deel nogsteeds omringd door de stadsmuur die stamt uit de tijd van Alexander de Grote. Het bekendste deel van deze muur heet 'de Petrusburcht'.


Lijkt het u leuk om meer over Blue Cruises te weten te komen voordat u aanboord gaat? Hou het volgende deel in deze reeks in de gaten!


Voor verdere vragen kunt u ons altijd bereiken op info@sailingchef.eu.

Comments


bottom of page