top of page

Alles wat je moet weten voordat je aanboord gaat op een Gulet Cruise - Deel 1

Updated: Jun 7, 2020

Gulets zijn, vooral in tijden van Corona, een populaire en verantwoorde manier van vakantie vieren. Helaas weten niet veel mensen het verschil tussen Gulets en andere zeilboten. Om mensen de kans te geven meer over Gulets te leren, maken wij deze 5-delige serie over alles wat je moet weten voordat je aanboord gaat op een Gulet Cruise.

Deel 1 - De Geschiedenis van de Gulet

Gulets komen oorspronkelijk uit de streek van Bodrum in Turkije. Maar door de grote stijging in vraag naar deze luxe zeilboten, is de productie verplaatst naar andere delen van het land, zoals Marmaris, Fethiye en Bozburun.Gulets bestaan nog niet zo lang. Hun populariteit begon rond 1980. De meeste Gulets hebben twee of drie masten. Ze liggen laag in het water en hebben een zware, houten romp die ervoor zorgt dat ze minder snel zullen schommelen op het water. Dit maakt ze ideaal voor mensen die snel zeeziek worden.Vroeger werden Gulets vooral gebruikt door vissers om hun vangst mee te vervoeren. Ook gebruikten handelaren ze om hun handelswaar van haven naar haven te krijgen. Na een grote piek in het tourisme in Turkije in 1970 werden Gulets een iconisch symbool voor het Turkse zeil-gerelateerde tourisme. Hierdoor steeg de vraag naar deze zeilboten.Omdat Gulets steeds populairder werden in de touristische sector, wereden de zeilboten speciaal ontworpen voor het comfort van de passagiers. Van buiten lijken de boten nogsteeds precies op de oude vissersboten van vroeger, maar van binnen zijn de meesten nu uitgerust met privé badkamers en hutten waarin de passagiers kunnen uitrusten.


Lijkt het u leuk om meer over deze typisch Turkse zeilboten te weten te komen voordat u aanboord gaat? Hou het volgende deel in deze reeks in de gaten! Voor verdere vragen kunt u ons altijd bereiken op info@sailingchef.eu.

Comentarios


bottom of page